Fraser Island dag 2

Nästa morgon var det dags för regnskogsvandring! Regnskogen på Fraser är faktiskt den enda regnskog som växer i sand. Steve berättade lite mer om timmer-industrin som verkade på ön under många år, då man upptäckt att de gigantiska 1000 år gamla Satinay-träden var resistenta mot vatten och därmed perfekta för bygge av hamnar och bryggor osv. Inte förrän 1991 avbröts all skogsavverkning och man lade istället all energi på turism, för att bevara ön. Vi fick i alla fall gå en promenad genom regnskogen, längst en liten stig som snirklade sig mellan träden längst en liten bäck som gick nere i regnskogsdalen. 
Trädkramare

Så stora! Dessa vita träd är dock introducerade till ön av Européerna. 


Den finaste historien som Steve berättade var om Aboriginerna, eller Butchellafolket som de hette, och deras syn på ön. Enligt Butchellafolkets legend så var det guden Beiral som skickade två "spirits" Yendingie och K'gari ner till jorden för att skapa landet, bergen, sjöarna och havet. Prinsessan K'gari förälskade sig så i den värld de skapat så hon ville inte tillbaka till ande-världen. Yendingie förvandlade därför K'gari till en ö så att hon kunde stanna kvar. Sjöarna på ön blev hennes ögon, bäckarna hennes röst och djuren och människorna var hennes vänner. Fraser Island heter därför K'gari på Butchellafolkets språk, och direktöversatt betyder det paradis. Så fint❤️ 

Efter regnskogen körde vi till en annan sjö, som också hade silica sand. Där badade vi med uppblåsta badringar och hade det allmänt skönt.

Lite lunchmackor fick vi också. Nästa stopp var sanddynorna som finns en bit upp på ön. Sanden från stranden blåser successivt över ön, under en väldigt lång tid såklart, vilket gör att det finns gigantiska sanddynor mitt i skogen. Öken nästan! Det var riktigt varmt kan jag tala om, inte ett moln, uppförsbacke i sand och inga träd eller annat som kan skugga! Vi var dock fulladdade med energi eftersom vi precis haft lunch, så vi sprang runt i sanden och hade oss. En väldigt brant backe av sand såg precis ut som en skidbacke, så vi kunde inte hålla oss från att springa upp för hela backen och köra "slalom" ner! Hur kul som helst! Hade en del sand innanför kläderna när vi gick tillbaka till bussen dock...

Brant...

Läge för hatt


Som tur var så var nästa stopp en bäck som rann ut i havet från ön. Vi körde alltså ut på stranden igen och knödde in oss bland hundra andra turister som samlats kring det svala vattenflödet som rann ut på den stekheta sandstranden. Inte ett moln vid det här laget heller så vi var ganska varma... Här kunde man gå in i skogen längst bäcken och hoppa i längst in, med en badring, och flyta hela vägen ut till stranden! Kul! Och svalkande framför allt.

Egentligen var bäcken sista stoppet på Fraser Island touren, men inte för mig, Augusta, Ebba och Julia! Vi kunde inte hålla oss när en pilot steg in i bussen och frågade om någon var intresserad av att flyga i ett litet plan över ön. JAAAAG VILL! Skrek jag, inombords haha... när ingen annan sa någonting och piloten gick ut ur bussen fick jag lite smått ångest över att missa en så rolig sak, så det slutade med att vi alla fyra sprang ur bussen, över stranden och hoppade in i ett litet flygplan. Ångrar det inte någonstans, var väl värt $80, det var såå coolt!!! Vi startade och landade alltså på stranden, flög ut över havet, in över ön och såg alla sjöar uppifrån. Bland annat en sjö som kallas Butterfly-lake:
Vi flög över sanddynerna vi precis klättrat i, över regnskogen, och ut över havet igen för att sedan landa på stranden vid Eurong Resort. Där kom bussen sedan ikapp och hämtade upp oss. HUR COOLT!? 

75 Mile Beach ovanifrån! Extremt långgrunt också.

Sedan var det slut på äventyret, tillbaka in i shuttle-bussen, över till Rainbow Beach och tillbaka till vår hyrbil. 
Hejdå Fraser!

På kvällen kom vi tillbaka till Kawana och familjen checkade in på vårt hotell! Vi hade en magnifik middag på Wildflower och sov såå gott på kvällen.

Morgondagen därefter var den en viss liten tjej som fyllde 14 år! Grattis Julia!! 
Kan inte fatta att hon är 14 år nu och LÄNGRE ÄN MIG??? Crayyyzey. Jag och Augusta kom i alla fall till hotellet på morgonen så att vi alla kunde äta en god frukost tillsammans i restaurangen. John kom även över och snackade lite, plus att han fick x antal paket Zoeega's Skånerost 😆 Då var han glad! 

Efter frukost åkte vi till Currimundi Lake och badade och solade! Så himla härligt! Det var lågvatten men man kunde ändå flyta inne från sjön ända ut i havet. Tillslut var det dags för avfärd för familjen, adjö och på återseende! Nu ska de vidare mot Sydney med tre stopp på vägen. Regnskogsresort var första anhalten. Snyft, det gick fort deras vistelse här hos oss😢 Men vad kul vi har haft!! Hittat på så mycket på så kort tid, måste ändå säga att vi varit väldigt effektiva!😃 Nu är det lite mindre än två månader kvar tills vi åker hem till Sverige, så vi ses ju snart igen! 

Massor av pussar och kramar <3 

1